Kam pievērst uzmanību, lai zinātu, ka desā ir gaļa
Desu, cīsiņus un citus gaļas produktus gatavo no gaļas. Bet vai tiešām tikai no tās? Zema cena ir viens no signāliem, ka produktā attiecīgi ir mazs gaļas daudzums, ko, visticamāk, lielākoties aizstāj uzturvielām mazāk vērtīgā mehāniski atdalītā gaļa (MAG). Kā iepirkties gudri, lai organisms tiešām saņemtu gaļu? Protams, ka veselībai labāka ir kvalitatīvāka pārtika. Runājot par gaļas produktiem, ir skaidrs, ka pamatizejvielai – gaļai – tajos vajadzētu būt vismaz 60%. Lai cik sīkiem burtiem ir uzraksts uz gaļas produkta iepakojuma, iegādājoties jebkurus cīsiņus, sardeles, vārītās desas, ieteicams skatīties produkta sastāvu un pievērst uzmanību, cik daudz gaļas ir sastāvā, un vai tajā nav MAG (atsevišķos gaļas produktos MAG veido pat vairāk nekā 50% no sastāva).
Vairāk lasiet laikrakstā...