22.06.2018.
Katrai saimniecei savi Jāņu siera gatavošanas knifi
Salacgrīviete Liene Kalniņa svētkiem gatavo trīs veida sieru – ar ķimenēm, baziliku un ķiplokuLindas TAURIŅAS foto

Katrai saimniecei savi Jāņu siera gatavošanas knifi

Viena lieta, bez kā Līgo svētki nav iedomājami, ir Jāņu siers. Ja kāds uzdrošinās to apšaubīt, viņam var atgādināt, ka tas pat iekļauts Eiropas Savienības garantēto tradicionālo īpatnību sarakstā. Tātad manta ar īpašu statusu! Taču arī salacgrīvietes Lienes KALNIŅAS gatavotie sieri ir gana ekskluzīvi. Vairumam viņa zināma kā maizes, kēksu un dažādu našķu cepēja, kura savus produktus piedāvā ar zīmolu Dabas maize. Viņa cep pat reņģu maizi, kas pirmo reizi tapa par godu Reņģēdāju festivālam. Ikdienas piedāvājumā tā nebūšot, bet īpašās reizēs, piemēram, Jūras svētkos, to varēšot nobaudīt. Taču, gatavojoties līgošanai, Liene ķeras pie siera siešanas. To darīt viņu mudina pastāvīgie klienti, kuri iecienījuši tieši salacgrīvietes gatavoto ķimeņu, ķiploku vai bazilika sieru. No katra veida top ne vairāk par 40 rituļiem, un nopērkams šis siers tikai veikalā Radīts Salacgrīvas novadā.

Vairāk lasiet laikrakstā...

Aptauja

Vai gaidāt sniegu?

Regulārais maksājums

Reklāma

Lomu spēles
ArhīvsDarba laiks