Projekti

Novadi domā

Novadi domā
Liepājas, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Dobeles, Madonas, Limbažu, Cēsu un Valmieras reģionālo laikrakstu žurnālistu kopīgi veidoto pielikumu “Novadi domā”. Tajā tiks piedāvāts iepazīties ar reģioniem nozīmīgiem problēmjautājumiem.
24.11.2017.
Labāk lai karavīri garlaikojas

Labāk lai karavīri garlaikojas

Latvijas valsts svētku pasākumi novembrī nav iedomājami bez armijas piedalīšanās. Vai tā būtu goda sardze pie Brīvības pieminekļa Rīgā, zemessargu pulki visā Latvijā, jaunieši no Jaunsardzes vienībām vai mūsu karavīri starptautiskajās miera misijās, ieraugot šos ļaudis uniformās, allaž izjūtam cieņu un lepnumu par to, ka, pateicoties viņiem, varam justies droši un aizsargāti.

Vairāk...
10.11.2017.
Drošība nav tikai  policistu daļa

Drošība nav tikai policistu daļa

Nenoliedzami viens no drošības garantiem ir arī sabiedrības drošības izjūta. Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas esam piedzīvojuši gan asiņainos deviņdesmitos, kad slepkavības uz ielām bija zīme bandu attiecību saasinājumiem, esam izgājuši cauri narkotiku uzvaras gājienam un nu jau tikuši līdz laikam, kad lielā mērā no mums pašiem, ne tikai policistiem, atkarīgs, cik droša būs vide mums apkārt.

Vairāk...
06.10.2017.
Tapešu ruļļu matemātika

Tapešu ruļļu matemātika

Skolēnu jautājumi par to, kur tieši viņiem noderēs binomu vienādojumi, organiskās ķīmijas formulas vai vēsturisku faktu pārzināšana, ir skolotāju ikdiena. Tagad, kad Latvijā sākta izglītības satura reforma, viņi drošu sirdi var matemātikā nemācīt aprēķināt laukumu mistiskam taisnstūrim, bet likt pavisam konkrēti izrēķināt, cik tapešu ruļļu celtniecības preču veikalā jāpērk, ja gribi izremontēt savu istabu, un cik daudz naudas tam nāksies tērēt.

Vairāk...
08.09.2017.
Neapmaldīties sarežģītos formulējumos

Neapmaldīties sarežģītos formulējumos

“Latvija – bez bērnunamiem!” – tā, īsi formulētu, sabiedrība šobrīd pazīst ar Eiropas Savienības atbalstu valstī īstenoto deinstucionalizācijas projektu, kurš rosina atteikties no ilgstošas aprūpes institūcijām, kas masveidā saradās pēckara gados.

Vairāk...
01.09.2017.
Joprojām sāpīgs jautājums

Joprojām sāpīgs jautājums

Šis reģionālo laikrakstu kopprojekta izdevums veltīts tēmai, kas ir viena no sāpīgākajām mūsdienu Latvijā. Veselības aprūpes nozarē problēmu netrūkst, un to dēļ no amata atkāpušies ministri un kritušas valdības, tomēr joprojām nav saskatāms skaidrs ceļš pretī problēmu risinājumiem.

Vairāk...
11.08.2017.
Infrastruktūra maina uzvedību

Infrastruktūra maina uzvedību

Ja skeptiķi joprojām pasmaida par Lielās talkas organizatoru mērķi Latviju padarīt par sakoptāko zemi pasaulē, tad ikdienā mēs jau tik ļoti esam saraduši ar sakoptu vidi, ka asi vēršamies pret gružotājiem, kādus diemžēl joprojām nākas sastapt.

Vairāk...
28.07.2017.
Dzīves kvalitāte nevar būt ekstra

Dzīves kvalitāte nevar būt ekstra

Turpinot reģionālo laikrakstu kopprojektu, kurā runājam par nacionāli nozīmīgiem jautājumiem, šoreiz esam pievērsušies sociālajai drošībai. Centāmies noskaidrot, vai valsts un pašvaldības dara pietiekami, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu justies drošs par savu dzīvi.

Vairāk...
07.07.2017.
Nav lielas vai mazas politikas

Nav lielas vai mazas politikas

Pašvaldību vēlēšanas nenoliedzami ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem novadu dzīvē šajā gadā, jo ikvienam iedzīvotājam ir būtiski, kas nosaka pašvaldības politisko virzību un lemj par budžeta tēriņiem. Un kamēr eksperti konstatē, ka nereti pašvaldībās iespējama mierīga sadzīvošana un pat cieša draudzība starp politiskajiem spēkiem, kas Saeimā un valdībā nav gatavi pie viena galda sēdēt, pastāv arī uzskats, ka nav lielas vai mazas politikas, un pašvaldību vēlēšanu rezultātiem ir tieša ietekme uz visas valsts politisko kursu.

Vairāk...
16.06.2017.
Neļausim sevi muļķot!

Neļausim sevi muļķot!

Tāpat kā hakeri lūdz jūs atklāt bankas kartes kodu, atverot lapas, kas ļoti līdzinās bankas oficiālajām vietnēm internetā. Tāpat kā pašvaldību izdevumi daudzviet imitē žurnālistiku, šķietami nodrošinot jūs ar objektīvām ziņām un neatklājot, ka tās ir galvenokārt tikai domei pašai ērtas. Tāpēc šajā pielikumā vēlamies runāt par to, cik svarīgi ir neļaut sevi muļķot, cik svarīgi prast atšķirt īstas ziņas no nepatiesām un jau no skolas sola vecuma mācīties medijpratību.

Vairāk...
26.05.2017.
Par mums visiem svarīgo!

Par mums visiem svarīgo!

Pirmais pielikums veltīts uzņēmējdarbībai un konkrēti pārtikas ražošanai, kas, pēc mūsu domām, reizē ir gan Latvijas spēks, gan vājums. Kāda ir mūsu vieta Eiropā, kādas ir problēmas atsevišķās nozarēs un kādi ir pārtikas ražošanas attīstības ceļi? To mēģinājām izpētīt un nu piedāvājam iepazīt jums.

Vairāk...

Aptauja

Paaugstināts akcīzes nodoklis tabakai un alkoholam. Ko par to domājat?

Regulārais maksājumsArhīvsDarba laiks